Den rigtige støvsuger til dit hjem

Det typiske scenarie er, at man har en gammel støvsuger stående i skabet og at man egentlig længe har ønsket sig en nu men man har aldrig rigtig undersøgt markedet og priserne. I dette indlæg vil der blive gennemgået de mest moderne og populære løsninger. Her skelner vi mellem traditionelle støvsugere, poseløse støvsugere, håndstøvsugere samt det nyeste teknologiske udvikling, robotstøvsugeren.

Ens hjem kan være meget forskelligt, og der er derfor typisk én af støvsugertyperne, som passer bedre til dit hjem, i forhold til de andre. Har du eksempelvis mange store rum er en håndstøvsuger ikke noget for dig grundet den begrænsede aktionstid. Her ville en traditionel støvsuger eller robotstøvsuger være det rette valg. Har du derimod mange små rum, kan en håndstøvsuger være at foretrække, da den ikke har en ledning og er dermed nemmere at manøvrere rundt med.

Den traditionelle støvsuger

Den almindelige posestøvsuger med ledning er fortsat det mest populære og klart den type som fylder mest (specielt i skabet). Grundet hertil er, at de har de mest kraftfulde motorer og dermed bedste ydeevne. Dette hælder i sær rengøringsevne på gulvtæpper, hvor flere af de andre typer kan komme til kort.

Hvis du ønsker en traditionel støvsuger, er der flere ting som du skal holde med. Der bliver nemlig udarbejdet et EU-mærke til samtlige modeller som produceres, hvor du få oplyst rengøringsevne på hård gulv og gulvtæppe, støvemission samt energiforbrug på en skala fra A-G, hvor A er det bedste. Derudover kan du se det årlige energiforbrug og støjniveauet på støvsugeren.

To smarte traditionelle støvsugere

Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine

Denne støvsuger fra Miele er en af deres absolut bedste, da den både er støjsvag, effektiv og miljø- og allergivenlig, hvilket de fleste sætter pris på.

Modellen har et lydniveau på 68 dB, hvilket er under gennemsnittet. Gennemsnittet for en traditionel støvsuger ligger omkring 75 dB, så den er lidt lavere. Hvad angår rengøringsevne, modtager den et A i rengøringsevne på hårdt gulv og et C på gulvtæpper. Det er meget normalt for en støvsuger, at den har sværere ved at få topkarakter på gulvtæppet.

Den er meget allergivenlig, da der sidder et HEPA filter i, som holder på over 99,95 % af alle støvpartikler. Hvis du er allergisk for støv eller bare er sart overfor det, så kan denne støvsuger sagtens anbefales.

Her er tale om en rigtig kvalitetsstøvsuger og det afspejler sig også i prisen. Det er bestemt ikke den dyreste på markedet, men den koster alligevel ca. 2.000 kroner. Taget i betragtning hvilken støvsuger man får, er det en fair pris at betale. Den er trods alt blevet testvinder hos Forbrugerrådet Tænk og den holder i rigtig mange år.

Du kan læse mere om produktet på Miele’s egen side eller læse om støvsugeren i test på Støvsugertest.dk.

Electrolux UltraOne EUO9GREEN

Her er der tale om en let og lydsvag støvsuger fra Electrolux. Støvsugeren er lavet af genbrugsplast og er derfor meget miljøvenlig. Det er en af Electrolux’ kompetencer, at genbruge plastic. Støvsugere har en udmærket sugeevne som får et A i rengøringsevne på hårdt gulv og et B på gulvtæppet.

Electrolux ZUOGREEN+ har en stor aktionsradius på 12 meter, hvilket gør den nem at manvørere rundt med. Den har en stor posestørrelse på 5,0 liter og er bygget med et lavt lydniveau på 66 dB. Dette gør at du ikke skal være bange for, at vække resten af huset når der skal gøres rent.

Støvsugeres får til lidt over 1.000 kroner og er ganske god til pengene. Man får således en flot Electrolux støvsuger som har en effektiv sugeevne, er relativ lydsvag, er allergivenlig og til en fornuftig pris.

Du kan læse mere om støvsugeren på Electrolux’ egen side eller om forskellige tests af støvsugeren her.

Den poseløse støvsuger

Den poseløse støvsuger har vundet mere terræn over den seneste tid, blandt andet på grund af de billigere driftsomkostninger. Du skal nemlig ikke døje med er købe og skifte pose, som kan være til gene for nogen. Derimod skal du tømme en beholder en gang i mellem, hvor al støvet og snavset samler sig. En poseløse støvsuger kan præsterer ligeså godt som en almindelig støvsuger, og vi her fundet to poseløse støvsugere, som er lige gode i test, som den klassiske støvsuger.

Poseløse støvsugere har de samme vurderingskriterier som en almindelig støvsuger. Hvis kan sammenligner, ses det dog typisk, at en poseløse støvsuger har et højere støjniveau. Dette skyldes en anden opsugningsteknologi, hvor det er mere vanskeligt at holde lyden inde.

2 moderne poseløse støvsugere

Dirt Devil Infinity Rebel 54 HFC

Denne kraftige multi cyclon støvsuger fra Dirt Devil er udstyret med en 800 watt effektivitetsmotor. Multi cyclon-teknologien garanterer en holdbar og stabil sugeevne på alle overflader.

Infinity Rebel 54 HFC scorer topkarakteren A i støvoptagelse på hårdt gulv og i støvemission (dvs. hvor effektivt filteret renser luften for skadelige partikler). Du får derfor en støvsuger, der sikrer en ren luft og præsterer upåklageligt på hårde gulve som fx parket, klinker o.l.

Derudover ligger støvsugeren i energiklasse A, som indikerer, at støvsugeren har et lavt energiforbrug.

De bedste filtre er de såkaldte HEPA-filtre. Ikke alene sørger filtret for at filtrere luften under støvsugningen, det sørger også for, at støvet bliver i støvsugeren. Derfor er denne støvsuger ideel for kæledyrsejere og folk, der lider af allergi. HEPA-filteret er skyldbart.

Støvsugeren er poseløs, og derfor slipper du får at købe dyre støvsugerposer. Støvet opsamles i stedet for i en støvbeholder (1,8 liter), som er nem at tage af, tømme og sætte på igen.

Hoover Reactiv RC81RC25

Denne støvsuger er i topklassen, når det kommer til rengøringsevnen på hårdt gulv. Den scorer nemlig et A, det bedst mulige resultat, i den kategori. Et resultat på D på gulvtæpper rammer midten af skalaen, og er stadig et godt resultat. Støvsugere har det nemlig generelt sværere på gulvtæpper end på hårde gulve. Motoren er en effektiv 28 W model, der sørger for en god sugestyrke. Denne model har et lydniveau på 77 dB, hvilket er i den høje ende af skalaen. Det hele foregår ved et lavt energiforbrug, for støvsugerens energiklasse er A, den bedst mulige klasse.

Denne model er en poseløs støvsuger, hvor støvet opsamles i en aftagelig støvbeholder. Så slipper du for at investere i dyre støvsugerposer til den. Beholderen kan rumme op til 2 liter. Den har 8 meter arbejdsradius, hvilket gør den velegnet til de fleste hjem, fordi du slipper for at flytte støvsugeren rundt hele tiden. Og så er støvsugeren i øvrigt udstyret med et praktisk teleskoprør, så du kan tilpasse længden på røret efter behov.

Den smarte håndstøvsuger

Håndstøvsugere ses i højere grad i de danske hjem, da de har en række fordele. Først og fremmest fylder en håndstøvsuger ikke ret meget og kan nemt stå gemt væk i skabet. Derudover er den ganske nem at tage frem hvis der kræves en hurtig rengøring. De er blevet meget mere effektive over de seneste år, og sugeevne er ligeså god som på en klassisk støvsuger.

Afhængig af hvilket mærke og model du køber, vil der sidde forskellige batterier i. Typisk kan de holde i over én times effektiv rengøring og det er mere end rigeligt. Dog anbefales en håndstøvsuger ikke til store hjem, da den har en begrænset batteritid og en kortere aktionsradius. Men uanset hvilket hjem man bor i, kan en håndstøvsuger fungerer som et supplement til en almindelig- eller robotstøvsuger.

2 håndstøvsugere til det lille hjem

Bosch Athlet BBH51830

Bosch BBH51830 er en af firmaets top håndstøvsugere Støvsugeren er ideel til dig som ønsker hurtigt at kunne hive en støvsuger frem og rengøre gulvet på en hurtig og effektiv måde. Støvsugeren sættes blot tilbage på dens plads, når støvsugningen er færdig.

En håndstøvsuger er i sær praktisk når man har flere hjørner og små rum i ens hjem. Med den er det muligt at komme helt ind i hjørnerne, hvor en traditionel støvsuger typisk kan være mere besværlig.

Denne Bosch støvsuger koster omkring 1.500 kroner og kan i sær anbefales til de mindre husholdninger.

Electrolux UltraPower ZB5022

Denne Electrolux UltraPower håndstøvsuger, er en videreudvikling af deres meget populære ErgoRapido. Støvsugeren er en ledningsfri model, hvilket sikrer en nem manøvrering rundt i dit hjem. Håndstøvsugeren scorer gode bedømmelser bl.a. på grund af dens lange aktionstid.

En lang aktionstid er vigtig da man ikke ønsker at batteriet går dødt, midt i rengøringen. Derfor er de mange producenter af håndstøvsugere, meget fokusererede på batteriet levetid og hvor lang tid det tager at lade op.

Denne håndstøvsuger koster også omkring 1.500 kroner og her får man også meget for pengene.

Den nye robotstøvsuger

Robot og støvsuger har fundet sammen med det formål, at gøre rengøring nemmere for dem som ikke gider selv. En robotstøvsuger kan være ganske effektiv, i sær med den nyeste teknologi, hvor du kan sætte den i omdrejninger ved hjælp af mobilen. Du kan således planlægge hvilken dag og hvilket tidspunkt, robotten skal gå i gang med at fjerne støv fra alle de store overflader.

Med moderne teknologi kan robotstøvsugeren scanne dit hjem og du kan dermed vælge hvilke rum den skal tage, hvor der står udfordringer og oprette usynlige vægge. Flere af de nye robotstøvsugere har sensorer, så de drejer uden om forhindringer og vender tilbage til der hvor de ikke fik rengjort. Derudover her de trappesensor, så de ikke kører udover trappe.

Batterier varierer fra model til model, men har typisk en effektiv batteritid på 100-120 minutter og en ladetid på omkring 180 minutter.

En robotstøvsuger er at foretrække, såfremt du ønsker en lettere og renere hverdag, da den i princippet kan sættes til at kører dagligt. Dette anhænger af behov, men er bestemt en mulighed.

2 robotstøvsugere med moderne teknologi

iRobot Roomba 980

En verdensklasse robotstøvsuger fra mærket iRobot. iRobot er en af de førende producenter indenfor robotstøvsugere og er markedsleder på det danske marked. De har udviklet nogle rigtig effektive og smarte robotter, som klarer støvsugningen for dig.

Denne iRobot Roomba 980 er deres nyeste topmodel og har fyldt med den smarte teknologi. Først og fremmest har den en effektiv sugeevne, som både kan suge støv op fra gulvet, i hjørnerne og på gulvtæppet.

Robotten har en tilknyttet applikation, hvor du kan indstille timer, planlægge rengøring i dit hjem og følge dens bevægelser i hjemmet. Dette er ganske smart og du kan således sætte den i gang på farten, så du altid kommer hjem til et dejlig og rent hjem.

Miele Scout RX1

Miele fandt hurtigt ud af, at robotstøvsugere var uundgåeligt i støvsugerens udvikling og kom derfor hurtigt med på bølgen. Miele er generelt kendt for deres høje kvalitetsstandard og flotte design, samt funktionalitet. Miele Scout RX1 robotstøvsuger er ingen undtagelse.

I denne robotstøvsuger fra Miele får du en ekstra hånd til at klare hverdagens gerninger – og så behøver du slet ikke være hjemme samtidig. Med sit avancerede navigationssystem kan denne robotstøvsuger gøre rent overalt i dit hjem, endda på de mest vanskelige steder.

 

Miele Scout RX1 har en god batteritid og effektiv sugeevne, så du altid har et rent og flot hjem. Du kan læse meget mere her.

Såfremt du vil se hvad der ellers er af smarte robotstøvsugere, kan du se de smarte modeller her, som er rangeret og gennemgået fra top til tå.

Mulighederne er mange når der skal vælges en støvsuger til hjemmet. Vi anbefaler at du gør dig nogle tanker om hvad der kunne passe ind i dit hjem og derefter finder den rette model. Det kan du med fordel gøre på støvsugertest.dk, som har samlet de mange typer og mærker som eksisterer på det danske marked.

There are currently no comments.