I den digitale tidsalder hvor informationsstrømmene søger vores opmærksom, kan det være befriende med mere sanselige aktiviteter, der er mere håndgribelige. ”Rav-finderi” er en beskæftige, der både tiltaler vores indre skattejæger, og som samtidig minder os om vores ubestandighed og hvor vi kommer fra. Rav er et fænomen, der typisk er op mod 40 millioner år gammelt, når vi finder det ude ved kysterne. Derfor er det også en arkæologisk øvelse samtidig med, det er nogle nydelige pyntegenstande. Men hvor finder man rav, det kan du blandt andet blive klogere på hos ravfund.dk som har et kort over ravfund i Danmark
Start ved kysterne – Hvor finder man rav
Du finder typisk ude ved kysterne. Særligt Vesterhavet i Jylland er et godt, da der er gode storme her. Under en storm vil bølgerne trække småsten med sig fra havbunden, og det er typisk under høj bølgegang, at ravet kan blive trukket op fra havbunden. Spørgsmålet ”hvor finder mand rav” er altid ikke kun geografisk funderet. Spørgsmål om vejrforhold spiller også en rolle, hvis du skal være heldig med en solid ravfangst. Men hvis du går en tur langs vestkysten et par dage efter stormvejr og høj bølgegang, så har du de bedste forudsætninger for at få den forstenede harpiks hjem i dine vindueskarme.
Forøg dine chancer – Hvor finder man rav
Du kan forøge dine chancer ved at bruge en ravlygte. Ravlygten skal bruges om aftenen eller i skumringen, hvor de særlige UV-stråler får ravklumperne til at fremstå selvlysende. Ravklumperne lyser hermed op som små stjerne mellem de andre sten, der lyser fra bølgerne skvulp. Det er et ret særpræget syn, som er værd at opleve. Hvor finder man rav? Er du nybegynder vi foreslå dig at starte langs Vestkysten. Tag eventuelt en ravlygte med dig, så du samtidig oplever synet af, hvor meget der rent faktisk er at finde mellem sten, stranddyng og tang.