Ure er i dag gået hen og blevet et anerkendt smykke til manden, hvor det kan give en indikation om både personlighed og livsstil. For mange er et ur nemlig ikke blot et redskab til at se klokken på, da man i dag har mange andre måder at gøre det på. Til gengæld er det en måde at udstråle selvtillid, at man går op i godt håndværk, har en bestemt stil eller godt kan lide at vise sig frem – altså et form for statussymbol.

I dette indlæg vil der blive gennemgået et par eksempler på hvad en moderne mand kan gå med af ur, i forskellige prisklasser. Det kan være at du kan lide en sportsmodel, et vintage ur eller et dykkerur, som kan holde til det meste. Her vil nogle af disse ure blevet gennemgået.

Vintage uret

Der er mange som synes det er fedt, at gå men et gammelt ur, typisk et sted fra 50’erne til op i 90’erne. Vintage ure favner bredt og definitionen af hvad der er vintage er ikke entydig. En tommelfingerregel, som mange anvender er, at uret skal have 30 år produceret for over 30 år siden og gået ud af produktion siden hen.

Der er mange som arver et gammelt ure fra sine bedsteforældre, og dermed opstår lysten til ure. Det kunne være et gammelt Omega eller Seiko, som så er gået i arv. Et arvestykke kan også have en sentimental værdi, som kan være meget mere værd end den reelle pris på uret.

Omega Seamaster

Et vintage Omega Seamaster ligger typisk i prisklassen 3000-10000 som afhænger lidt udvirket og standen på uret. Derudover spiller det ind hvordan service historikken er på uret – altså om det er blevet holdt ved lige i de mange år det har gået. Hvis ja, så koster det typisk mere end hvis det ikke har.

Derudover ses urene ofte i 18 karat guld, da det var meget moderne tidligere, og der er nogen som i dag også foretrækker dette.

Uret til den sporty

Hvis man er en aktiv person, kan man sagtens finde et ur som passer hertil. Det skal gerne være et ur som kan klare nogle tæsk, hvor urværket ikke går i stykker undervejs. Her er det også vigtigt at glasset ikke går i stykker eller bliver ridset, hvis det bliver ramt. Det kan man undgå med safirglas.

Hvis man er i den dyre ende kan man kigge på en sportsmodel fra den verdenskendte producent Rolex. De har produceret sportsmodeller i mange årtier, og mange kendte sportsstjerner sværger til Rolexeller bliver sponsoreret af rolex. Eksempelvis er den kendte tennisstjerne Roger Federer kendt for at brande Rolex. Derudover sponserer Rolex Le Mans løbet i Daytona med deres kendte sportsmodel Rolex Daytona. Præmien til vinderen er et af disse flotte ure.

I en anden prisklasse ser vi G-Shock ure, som typisk henvender sig til outdoor personen, som elsker trekking og vandring. De laver urene i mange forskellige modeller og designet bærer præg af militær og natur. Her er et eksempel.

Dykkeruret

Der findes mange dykkerure i dag, som selvfølgelig kan klare svømmetur og dykkerture. Her har Rolex også udmærket sig og lavet en model som kan klare flere tusinde meter dybde. Det er med deres Rolex Sea-Dweller Deep Sea, som er blevet gennemtestet for at kunne modstå trykket undervand. Dette er også et ur i den dyre prisklasse. Hvis man ikke ønsker så dyrt et ur, kan man evt. kigge på et Omega eller Seiko.

Omega laver modellen Seamaster, som også er lavet til at dykke med. Den laves i flere forskellige udgaver, men alle tjener samme formål. De koster stadig mange tusinde kroner, men er dog billigere end Rolex modellerne.

Seiko laver også en del dykkerure, som er væsentlig billegere en de to mærker nævnt foroven. Deres mest kendte er nok Seiko 007, som kan holde ned til 300m dybde. Dette er mere end rigeligt for de fleste og så er det en prisklasse hvor alle kan være med.

There are currently no comments.